Prodaja, Hiša, Samostojna, ITALIJA - VILA MED ORIO IN FRANCAVILLA FONTANA

895.000 €

Francavilla Fontana, provinca Brindisi, regija Apulija250 m22015

Opis

VILA MED ORIO IN FRANCAVILLA FONTANA

Vila se nahaja neposredno v središču Puglie med mestoma Oria in Francavilla Fontana v provinci Brindisi v južni Italiji. Hiša je zgrajena v lokalnem arhitekturnem slogu s čudovitimi zvezdasto obokanimi stropi kot "masseria".
Posest je bila v zgrajena leta 2015. V letu 2023 pa je bilo v hiši narejeno veliko izboljšav (vgradna omara v glavni spalnici, popolnoma nova glavna kopalnica, povečan kamin, bazen s slano vodo namesto klora, nova streha nad nadstreškom za avto, nova kuhinja), osvežitev cementnega tlaka, izboljšave električnega omrežja...)
Vila je 5 minut vožnje od Francavilla Fontana, sodobnega centra z vso potrebno infrastrukturo, ki meji na stari del mesta s številnimi avenijami, trgi, trgovinami, cerkvami z veličastnimi kupolami, obokanimi vhodi v staro mestno jedro.
Prav tako je 5 minut vožnje od Orije, starodavnega mesta, starejšega od Rima, kraja pisateljev, umetnikov in intelektualcev. Danes ponuja prijetne sprehode po osupljivem starem mestnem jedru, mimo katedrale, očarljivega gradu, očarljivih dvorišč in trgov, kjer dobesedno vpijete vzdušje južne Italije.
V krogu 30 min imate na izbiro več čudovitih plaž Jadranskega in Jonskega morja.
Najbližje letališče je v obalnem mestu Brindisi, 30 minut vožnje stran z večjim letališčem je v Bariju, glavnem mestu Apulije.


Zunanjost hiše je sodobna in skriva notranjost iz kamna z edinstvenimi in lepimi visokimi zvezdasto obokanimi stropi.
Prostoren vhod vodi v svetel in odprt dnevni prostor, ki je orientiran na jug. Iz dnevne sobe je izhod na prostorno pokrito teraso z bazenom ter v kuhinjo, ki ima prav izhod na teraso. Kuhinja je nova, keramična, vrhunske kvalitete, z novimi aparati (mikrovalovna pečica, klasična pečica, hladilnik in plinski štedilnik s petimi gorilniki (propan).
V S delu hiše je velika glavna spalnica z garderobno omaro s steklenimi vrati in popolnoma nova, opremljena kopalnica. Po hodniku iz spalnice je soba za goste prav tako z lastno kopalnico, ki je orientirana na Z. V vzhodnem delu hiše je utility, ki ima izhod na zelenico in parkirišče za avtomobile.


V naslednjem nadstropju je druga soba za goste z lastno kopalnico in izhodom na ogromno, delno pokrito teraso, z izjemnim razgledom na okolico in grad v Orii.
V kleti je velik večnamenski prostor, ki je lahko še ena spalnica s savno, igralnico ali telovadnico, četrta kopalnica in manjša soba, ki se lahko uporablja kot shramba ali garderoba.
Ob bazenu in pokriti terasi, ki je namenjena druženju, se nahaja tudi zunanja kuhinja s tipičnim italijanskim kaminom za peko na žaru in pečjo za pico.
Kotlovnica in strojnica bazena sta del tega zunanjega objekta.
Na strehi nad teraso so nameščeni sončni kolektorji, ki dovajajo elektriko in ogrevajo vodo. Tlak v hiši je enoten, lepo obdelan cement, značilen tudi za ta del pokrajine.
Hiša je funkcionalna z odlično urejeno razporeditvijo prostorov. Je edinstveno in samo po sebi brezčasno umetniško delo.
Neto površina hiše je 210 m2, terasa cca 50 m2. Vgrajeni sta dve klimatski napravi. Stene stopnišča so steklene za dodatno dodajanje pasivne sončne toplote pozimi.
Na vrtu je 150 oljk, tri granatna jabolka, nekaj grozdja in sadnega drevja.
Dostop do vile in vrta je skozi električna vrata in osvetljen dovoz. Obstajajo tudi vrata na zadnji strani hiše, ki se uporabljajo predvsem za dostop med obiranjem oljk.
Glavne značilnosti:
Mesto: Francavilla Fontana, provinca Brindisi, regija Apulija
Sobe: 5
Kopalnica: 4
Skupna površina: 1,8 ha
Bivalna površina: 210 m2

Najbližje trgovine so v Francavilla Fontana (FVF) ali Oria, ki je oddaljena 7 minut vožnje. Najbližja trgovina je Familia na FVF.
V mestu Mesagne (20 min) so večji nakupovalni centri z LeRoy Merlin, Spazio, Konad, trgovina z elitnim pohištvom Habitat in številne manjše specializirane trgovine.

Lokacija ponuja izjemno izhodišče za obisk znamenitosti, kot so…
Ostuni (30 minut stran), znan kot belo mesto, je tipičen primer urbane arhitekture Puglie z belimi hišami, ozkimi ulicami in notranjimi dvorišči. Nahaja se na hribu in ponuja I
Locorotando (50 minut stran) mesto iz pravljice s številnimi balkoni, loki, stopnicami, slapovi rož na vsakem koraku, cerkvami, ozkimi ulicami in osupljivimi razgledi za vsakim vogalom...
Alberobello (1 uro stran) je vas , kjer se nahajajo znameniti trulli, kamnite okrogle bele hiše s kamnitimi koničastimi strehami in čudovite tlakovane ulice z dvorišči, polnimi dišečega pisanega cvetja...
Polignano a Mare (1,10 h) se nahaja na vrhu visoke pečine, slikovito majhno staro mesto z ozkimi ulicami panoramske terase in znana čudovita plaža, obdana z visokimi klifi...
Mistična Matera (1,30 h stran) je eno najstarejših italijanskih mest, s fascinantnim zgodovinskim središčem, labirintom tlakovanih ulic, luksuznimi butičnimi hoteli, umetniškimi studii, čudovitimi dvorišči in tradicionalnimi družinskimi restavracijami...
Puglia ponuja edinstveno arhitekturno in kulinarično doživetje. Je kot starodavna dama v moderni preobleki. Je dih jemajoča z nepozabnimi prizori več sto let starih oljčnih nasadov, vinogradov, cvetja, nekaterih najlepših plaž v Italiji in s pridihom srednjega veka, ki ga ne boste nikoli pozabili.

 

Cena: 895.000 EUR

 

Koda: S149

 

 

Naročitelj kot pogoj za sklenitev prodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec poleg plačila dogovorjene kupnine, prodajalcu povrniti polovico stroškov, ki so nastali s prodajo nepremičnine.

Dodatno

  • Priključki
    Elektrika Voda Kanalizacija

Primerljive nepremičine