Prodaja, Stanovanje, 3-sobno, Ljubljana mesto

479.000 €

Opis

LJUBLJANA – Center – Kozolec

 

Na izjemni lokaciji, v centru mesta, v znameniti stavbi KOZOLEC, posredujemo pri prodaji prostornega 3 sobnega stanovanja, ki se nahaja v 4. nadstropju, urejene in lepo vzdrževane mestne hiše, z izjemno polpreteklo zgodovino.

Skupna površina enote je 119,45 m2, od tega predstavlja stanovanje 102,77 m2 ter loži 1 in 2 dodatnih 16,68 m2.

Stanovanju pripada tudi klet z zelo visokim stropom, v velikosti 4 m2.

 

V neposredni bližini stavbe se nahajajo številne sodobne zgradbe in imenitni hotelski velikani, ki dajejo mestu svetovljanski pečat. V nekaj letih se jim bo pridružil tudi kompleks Emonika, ki bo s svojim izgledom in ponudbo še dopolnil to izjemno lokacijo.

 

Stanovalci tega osrednjega dela mesta so tako umeščeni v samo središče poslovnih, prostočasnih in kulturnih dejavnosti, ob enem pa je to njihov dom, ki jim predstavlja miren pristan.

 

Poslovno-stanovanjski blok Kozolec je ob Titovi cesti po načrtih Eda Mihevca nastajal v letih 1955-1957. Še pred načrtovano urbanistično realizacijo tega dela Bavarskega dvora je bil to prvi velemestni arhitekturni poseg po drugi svetovni vojni. Objekt se je uradno imenoval Stanovanjski blok Titova, v originalnih projektih sta tudi imeni Blok Evropa, sam Mihevc ga je imenoval Palača Gradis, po investitorju. »Ime Kozolec je objekt dobil že v času gradnje zaradi svoje takrat nedokončane oblike – polni stranici in skeletno ogrodje s poudarjenimi horizontalnimi ploščami – ki je dala sredi nezazidanih parcel slutiti obliko slovenskega kozolca. Ime je še danes v rabi tako v strokovnih kot laičnih krogih.« (Kralj, 2007, str. 100) Vtis kozolca je stavba dajala tudi kasneje s poglobljenimi balkoni, ki je bil kasneje s posegom zasteklitve uničen. 

Vir: https://www.kamra.si/digitalne-zbirke/edo-mihevc-kozolec/

 

Stanovanje, katerega stropi so visoki kar 2,70 m, sestoji iz 3 velikih, svetlih, prostornih soban, od katerih sta glavna spalnica in dnevna soba obrnjeni na notranji atrij, med Slovensko cesto in Kersnikovo ulico, še ena spalnica oz. soba pa na Slovensko cesto.

 

Ob vstopu v stanovanje se nam skozi predsobo (5,9 m2) odpre pogled na veliko prostorno dnevno sobo (28,76m2), ki je povezana s široko ložo (9,52m2). Le-ta lahko služi kot zimski vrt iz katerega lahko na drugi strani vstopimo v kuhinjo (12,3m2), s čisto pravo kuhinjsko shrambo (2,62m2) in se ponovno vrnemo v vhodno vežo/predsobo. Ta krožna pot je izjemno zanimiva rešitev, ki nudi pretočnost dnevno-bivalnega prostora in je v še posebno veselje mlajšim »razbojnikom«, saj nudi neke vrste dirkališče.

V nadaljevanju nas povezovalni hodnik (5,41m2) pripelje v drugi del stanovanja, ki je namenjen počitku.

Na levi strani se nahaja zahodna spalnica (16,98m2), med obema so samostojne sanitarije (2,48m2) in velika kopalnica (4,75m2) in na desni vzhodna spalnica (21,75m2), ki ima po celi dolžini tudi zastekljeno ložo (7,16 m2), z odprtim pogledom na Ljubljanski grad. Tik pred vhodom v vzhodno spalnico se nahaja še druga shramba (1,81m2), ki lahko služi kot servisni prostor oziroma utility.

 

Parkiranje je omogočeno v parkirni hiši, ki je pod stavbo in je dostop do nje, kar iz stavbe same ali pa v bližnji parkirni hiši na Trdinovi.

V bližini se nahaja čisto vsa pomembna infrastruktura. Glede na lokacijo je čisto vse dostopno peš.

 

Stanovanje je vpisano v ZK, prevzem pa je možen po zaključenem prodajnem postopku oziroma po dogovoru.

 

Lepo vabljeni na ogled in nakup!

 

Cena: 479.000 EUR

Koda: V213

 

Naročitelj kot pogoj za sklenitev prodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec poleg plačila dogovorjene kupnine, prodajalcu povrniti polovico stroškov, ki so nastali s prodajo nepremičnine.

Dodatno

  • Priključki
    Elektrika Voda Kanalizacija
  • Luksuz
    Klima

Primerljive nepremičine